لقلي البطاطس على طريقة هيرفي
طريقه حلوه ومجربه....
بتكون زي بطاطس هرفي وكنتاكي
هى طريقه روعه لقلي البطاطس
تجيبي البطاطس وتقشريها طبعا و تقطعيها أصابع
وبعدين أثناء التقطيع حطي قدر فيه ماء و مقدار مناسب من الملح على
النار ولما تغلي المية تضعي عليها مقدار فنجان قهوه خل ابيض
وتضيفي البطاطس وتتركيها لمدة خمس دقائق تغلي
وبعدين تصفيها من الماء و تسخني الزيت وتقليها عادي
هتاخذ وقت اطول شويه من العادي في الزيت
لكن لا تنتظري حتى تأخذ لون أحمر
طلعيها وهي شبه صفراء لأنك هتلاحظي انها بتكون مقرمشه جداً من الخارج وبنفس الوقت طريه من الداخل
يعني لو تركتيها لتاخذ اللون الأحمر او الذهبي الداكن هتطلع يابسه زياده عن اللازم
جربيها ومش هتغيري الطريقة ابدا........
وعلى فكره الطريقه دي بتكون راااااائعه مع تقطيع البطاطس حلقات رقيقه جداً مثل الشيبسي
جربي مع الحلقات الرقيقه لكن طبعاً مع تقليل مدة الغلي
وصدقيني هحصلي على طبق شيبسي روعة
وبصحه وعافيه
طريقه حلوه ومجربه....
بتكون زي بطاطس هرفي وكنتاكي
هى طريقه روعه لقلي البطاطس
تجيبي البطاطس وتقشريها طبعا و تقطعيها أصابع
وبعدين أثناء التقطيع حطي قدر فيه ماء و مقدار مناسب من الملح على
النار ولما تغلي المية تضعي عليها مقدار فنجان قهوه خل ابيض
وتضيفي البطاطس وتتركيها لمدة خمس دقائق تغلي
وبعدين تصفيها من الماء و تسخني الزيت وتقليها عادي
هتاخذ وقت اطول شويه من العادي في الزيت
لكن لا تنتظري حتى تأخذ لون أحمر
طلعيها وهي شبه صفراء لأنك هتلاحظي انها بتكون مقرمشه جداً من الخارج وبنفس الوقت طريه من الداخل
يعني لو تركتيها لتاخذ اللون الأحمر او الذهبي الداكن هتطلع يابسه زياده عن اللازم
جربيها ومش هتغيري الطريقة ابدا........
وعلى فكره الطريقه دي بتكون راااااائعه مع تقطيع البطاطس حلقات رقيقه جداً مثل الشيبسي
جربي مع الحلقات الرقيقه لكن طبعاً مع تقليل مدة الغلي
وصدقيني هحصلي على طبق شيبسي روعة
وبصحه وعافيه